Shortbread med citron

Jag är vansinning förtjust i den brittiska tetraditionen och alla de godsaker som hör till. För ett tag sedan började jag baka olika sorters shortbread, vilket är en liten mördegskaka som kan varieras i oändlighet. Den är lätt att baka och smälter i munnen.
Här följer en variant på shortbread som jag bakade i dag





Shortbread med citron och vanilj

250 g rumsvarmt smör (ngr sekunder i micron ordnar det raskt)
1 ½ dl florsocker
1 dl maizenamjöl
5 dl vetemjöl
Rivet skal från 1 citron
1 tsk ekologiskt vaniljpulver


1. Värm ugnen till 150 grader 
2. Lägg smör och florsocker i bunken och vispa fluffigt med elvisp. Blanda maizenamjöl, vetemjöl, citronskal samt vaniljpulver och häll försiktigt ner i smörsmeten. Vispa igen tills du har en slät smet.  
3. Mjöla ett bakbord och häll upp degen. Dela degen i 4 delar och rulla varje del till en korv (tjock som en varmkorv). Skär i 2 cm tjocka bitar och gör prickar med gaffel i 2 rader.
Lägg upp kakorna glest på plåtarna.
4. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt kakorna svalna. Lägg dom i en burk med lock.




Kommentarer
Emma

Ännu en gång kan jag lova att dessa är goda!

Önskemål för framtida inlägg: Recept och tillvägagångssätt för det goda grytbrödet som du hjälpte mig att göra.

2011-11-30 @ 21:06:05
URL: http://medmetta.blogg.se/
Karolina

Åh tack så mycket:) Grytbrödet kommer definitivt framöver, håll ögonen öppna.

2011-11-30 @ 21:23:08
Vickis

Shortbread är så himla gott, fast jag har aldrig provat att göra dem själv..kanske är det dags att prova;) Jättefina bilder också. //V

2011-12-01 @ 11:54:01


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0