Slöa dagar

Så här i mellandagarna slänger jag upp ett recept på saffransskorpor med hasselnötter som har gått åt som smör hemma hos oss.



Ingredienser

100 g smör
1 g saffran
2 st ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hasselnötter
Rörsocker

 

1. Smält smör och rör i saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

2. Blanda de torra ingredienserna med hela hasselnötter och blanda med smörsmeten.

3. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över rörsocker

4. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter i 175 grader.

5. Ta ut dem och skär längderna i 1,5 centimeter tjocka skivor på plåten.

6. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen, gärna över natten.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0