Saffransbullar med vanilj och citron

Välkommen till min blogg. Finns det något bättre sätt att inleda sin blogg med än ett smarrigt saffransbullerecept.
Välkommen till min blogg. Finns det något bättre sätt att inleda sin blogg med än ett smarrigt saffransbullerecept.       Ingredienser  5 dl  mjölk  50 gram  jäst, för söta degar  1,5 dl  strösocker  0,5 tsk  salt  2 påsar saffran  15 dl  vetemjöl  125 gram smör, rumstempererat  1 st  ägg, till pensling  pärlsocker, till garnering    Fylllning  125 gram  smör  1,5 dl  strösocker  1 msk vaniljsocker  0,5 tsk vaniljpulver ekologiskt (kan uteslutas)  rivet skal från en citron    Blir ca 30 rejäla bullar    1. Värm mjölken till ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölken och rör om tills jästen lösts.    2. Tillsätt saffran, socker, salt,  och det mesta av vetemjölet men spara lite mjöl till utbakningen. Lägg i det rumsvarma smöret. Rör ihop väl till en smidig deg. Täck över med bakduk och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.    3. Rör samman fyllningen.    4. Stjälp ut degen på mjölat bakbord och arbeta samman den. Dela den i två delar.    5. Kavla ut varje del till en platta, ca 25x50 cm. Bred på fyllningen på halva plattan av degen. Vik över den obredda delen. Skär breda bitar och gör
Ingredienser
5 dl  mjölk
50 gram  jäst, för söta degar
1,5 dl  strösocker
0,5 tsk  salt
2 påsar saffran
15 dl  vetemjöl
125 gram smör, rumstempererat
1 st  ägg, till pensling
Pärlsocker
Fylllning
125 gram  smör
1,5 dl  strösocker
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk vaniljpulver ekologiskt (kan uteslutas)
rivet skal från en citron
Blir ca 30 rejäla bullar
1. Värm mjölken till ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölken och rör om tills jästen lösts.
2. Tillsätt saffran, socker, salt,  och det mesta av vetemjölet men spara lite mjöl till utbakningen. Lägg i det rumsvarma smöret. Rör ihop väl till en smidig deg. Täck över med bakduk och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
3. Rör samman fyllningen.
4. Stjälp ut degen på mjölat bakbord och arbeta samman den. Dela den i två delar.
5. Kavla ut varje del till en platta, ca 25x50 cm. Bred på fyllningen på halva plattan av degen. Vik över den obredda delen. Skär breda bitar och gör "byxor" som du tvinnar och knyter ihop till fina knutar.   Lägg i bullformar.
6. Låt bullarna jäsa övertäckta i 20–30 minuter. Värm under tiden ugnen till 225 grader.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
8. Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Låt bullarna svalna på galler.


Kommentarer
Tove

.....och dom är riktigt smarriga kan jag lova!

2011-11-29 @ 13:43:25
URL: http://lovetove.se
Emma

Jag kan också lova att de är riktigt smarriga!

2011-11-29 @ 22:06:31


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0