Det börjar kännas vinter..

I morse hade den första snön kommit. Tyvärr allt för lite för några tjusiga vinterbilder. Solen sken i alla fall så jag passade på att ta några foton i mitt kök den korta stunden som den var framme.










Kvällens middag blev en gräddig Pasta carbonara med körsbärstomater frästa i lite socker och balsamvinäger, tjohoo så gott!



Receptet är som följer

Ingredienser Pastan

Pasta av valfri sort till 4 personer

1,5 dl grädde

1 dl creme fraiche

1 pkt bacon

1 vitlöksklyfta

Några kvistar rosmarin

1 bit parmesan

3 st ägg (endast gulorna)

salt och peppar


Stekta tomater

Ca 20 körsbärstomater

en nypa socker

ngr stänk balsamvinäger

Salt och pappar

1. Fräs bacon knaprigt i en stekpanna tillsammans med vitlök och rosmarin (finhackat).
2. Koka pastan i rikligt med vatten och lite salt.
3. Vispa grädde, creme fraiche och äggulor lätt i en skål. Tillsätt riven parmesanost.
4: När pastan är klar, häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Häll i gräddblandningen samt bacon i kastrullen och blanda. Salta och peppra.
5. Stek körsbärstomater i lite socker och balsamvinäger i ngr minuter så de blir mjuka, salta och peppra.
6. Servera pastan med tomaterna och lite riven parmesan på toppen.




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0